Valavie virusveilig 😉

Valavie The Yogafactory – virusveilig !

In Valavie – The Yogafacory bent je van harte welkom om in alle veiligheid, met een gerust gevoel en zonder angst te ontspannen! 

Met heel mijn hart en met het grootste respect voor ieders mening, wil ik samen met jullie een veilige ontspannen haven creëren, een oase van rust, weg van de rush, even weg van de ratrace en de chaos waarin we werden gesmeten!      SAMEN STERK met heel veel liefde en vrijheid!

 

Optimale verluchting van de studio.

De yogastudio heeft een ruime inkomhal en een ruime zaal met 3 grote schuiframen die maximaal open kunnen. Ook in het keukentje staan de 2 ramen dag en nacht open, de klimopplant van buiten heeft zelfs al de weg naar binnen gevonden via de openstaande ramen waarvoor we heel dankbaar zijn gezien dit ons extra zuurstof geeft! 

Tijdens de lessen heb je dus hetzelfde effect alsof je buiten (onder het afdak ;-)) les zou volgen. Bovendien zorgt de vloerverwarming – in combinatie met de open ramen – voor een constante luchtcirculatie waardoor geen enkel virus de kans heeft om in onze studio te blijven rond hangen. Iedereen kan dus met een gerust en veilig gevoel genieten! 

Een CO2 meter zal aanwezig zijn in de zaal. 

Als je ziek bent, blijf je uiteraard thuis. 

Glimlachverbergende mondkapjes 

Graag wil ik jullie meegeven dat het wetenschappelijk is bewezen dat mondmaskers schadelijk zijn voor onze gezondheid en dat ze in open lucht en goed geventileerde ruimtes met constant luchtverplaatsing geen enkele meerwaarde hebben om virussen tegen te houden. 

Het is een inbreuk op ons natuurlijk immuunsysteem om onze ademhaling te verhinderen en onze eigen afvalstoffen in te ademen. Je kan niet gezond blijven als je zuurstoftekort hebt en als daardoor je immuunsysteem beschadigd wordt. Iedereen heeft het recht vrij te mogen ademen. 

Je adem is heilig. Jouw adem is verschil tussen leven en dood. Ademen of niet ademen is het verschil tussen leven en dood. Ademen is het eerste wat je doet als je op aarde komt en ook het laatste wat je doet als je de aarde verlaat. Je ademhaling is je beste magische vriend, die jou helpt om je stressniveau te doen dalen, om angsten te verminderen en om je lichaam te zuiveren! Heb er respect voor en koester je beste vriend! 

Je ademt in en uit, en tussen die ademhalingen door – in die stille ruimte – daar besta je, daar is je nu & hier moment.

Je kan 30 dagen zonder eten, je kan 3 dagen zonder drinken, maar je kan nog geen 3 minuten zonder te ademen. Uiteindelijk is jouw adem uw meest essentiële voedingsstof.

Valavie zal dus niemand verplichten een mondmasker te dragen – ik hou van jullie stralende glimlach :-). Bovendien zou een verplichting haaks staan tov waar Valavie & (hangmat)yoga voor staan. Een gezonde geest in een gezond vrij lichaam, een boost voor jouw immuunsysteem en daar hoort een vrije, correct en volledige ademhaling ongetwijfeld bij. 

Uiteraard is het van uiterst belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt in de studio en tijdens de lessen! Met heel veel respect voor ieders mening, doet iedereen waar hij of zij zich het beste bij voelt en naar eigen aanvoelen. “Adem liefde in en al het andere uit”

Handen wassen – yogamateriaal – toiletbezoek

Ontsmettingsgel is steeds aanwezig in de zaal, voel je niet verplicht deze te gebruiken, handen wassen is evenwaardig. In elk toilet staat een spray waarmee je de wc-bril kan reinigen voor gebruik.

Het yogamateriaal wordt regelmatig gewassen en gereinigd. In de kast zijn handdoeken aanwezig die je samen met het materiaal naar eigen gevoel kan gebruiken. Meebrengen van eigen materiaal mag zeker en vast maar hoeft niet. 

Afstand houden 

Zoals gezegd tonen we wederzijds respect voor elkaar en ieders mening. Hou afstand als je merkt dat de andere zich daar beter bij voelt. Ik wil jullie ook meegeven dat, wie geen symptomen vertoont, geen andere mensen kan besmetten. Wie nood heeft aan een schouderklopje, kan gerust een ‘overstapje’ maken binnen de ruimte van 1,5m naar mezelf toe of naar de andere als die dat wil. Voel je vrij en comfortabel maar respecteer ieders gevoel en mening! Communiceer er zeker en vast over met mezelf en de ander.

 

Voor wie interesse heeft in meer info:

https://www.ademvrij.nu/wetenschappelijk-onderzoek-vermijd-mondkapjes-ze-doen-veel-kwaad-en-geen-goed

https://ademvrij.nu/weer-waarschuwen-wetenschappers-mondkapjes-zijn-slecht-voor-jou-maar-ook-voor-je-medemens